ZUMBA
Zumba Fitness is het geesteskind van de Colombiaan Alberto ‘Beto’ Perez, fitnesstrainer en choreograaf van verschillende internationale popgroepen. “Het verhaal wil dat Perez in 1999 een keer zijn fitnessmuziek vergeten was. Hij gebruikte dan maar zijn eigen cd’s met Latijns-Amerikaanse muziek en is op het gevoel beginnen bewegen. De reacties waren zo positief dat hij er een nieuwe fitnessvariant van heeft gemaakt”
Zumba wordt in groep beoefend. Het is een mix van fitness en dans. De bewegingen komen uit salsa, samba, merengue, flamenco en andere Latijns-Amerikaanse dansen. “Mensen hebben niet het gevoel dat ze aan het sporten zijn” “Ze bewegen in groep op heel leuke muziek. Zumba maakt mensen gelukkig!
Zumba is effectief om af te slanken. Het is intensief, maar zo ervaar je het niet. Net omdat het zo leuk is. Het effect is enorm.”
Zumba is perfect te combineren met een les EASY LINE cardiofitness, Callannetics of Total Body Conditioning. Onderzoek wijst uit dat drie trainingsmomenten per week ideaal zijn voor de gezondheid. Het zou de levensduur maar liefst gemiddeld met jaar verlengen. Pijntjes en kwaaltjes verdwijnen waardoor je algemeen welzijn verbetert.
Aarzel niet en kom meedoen! U zal er plezier van hebben!